In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

De NGF heeft de voorjaarscompetitie 2021 vandaag alsnog afgelast. De NGF zegt dat de kans uiterst klein en waarschijnlijk zelfs nihil is dat er eind maart wel wedstrijden/competitie gespeeld mag worden. Een verplaatsing van de competitie naar een later tijdstip wordt als onmogelijk gekwalificeerd.

Gisteravond, na de gebruikelijke persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge (volksgezondheid) kondigde de golffederatie nog aan dat het op een later tijdstip een beslissing zou nemen over de beide opties die nog open stonden om de competitie wel te kunnen laten doorgaan.

Onder druk van een aantal clubs werd vanmiddag de beslissing genomen om voor het tweede jaar op rij in verband met de pandemie de competitie niet te spelen. Voor de golfclub van de Golfresidentie betekent dit dat zo’n tachtig leden ook dit jaar weer thuis kunnen blijven in plaats van her en der in het land wedstrijden te spelen. Zondag 28 maart zou Heren 1 als eerste Drontense team in actie komen.

De scenario’s die al maanden geleden werden opgesteld om de NGF-competitie op enigerlei wijze te laten doorgaan hielden vooral verband met de opening of sluiting van de clubhuizen en horeca. Het eerste scenario ging uit van een opening van clubhuis en horeca voor minimaal 30 personen; het tweede hield er rekening mee dat beide gesloten zouden zijn. Inzet van de laatste optie was vooral het landskampioenschap.