In Golfclub

Ook na de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge is het nog volstrekt onzeker of de NGF-competitie van 2021 kan doorgaan. Woensdag 17 maart is de uiterste datum waarop het bestuur van de golffederatie nog kan besluiten welke van de twee eerder al gemaakte scenario’s kan worden gespeeld. 

Voor het eerste scenario moeten clubhuizen en horeca voor minimaal dertig mensen geopend zijn. Mochten clubhuizen en/of horeca op die datum nog gesloten zijn dan komt het tweede scenario in beeld. Dat is erop gericht om het landskampioenschap te spelen. Deze competities kunnen alleen doorgaan als het kabinet het organiseren van sportcompetities toestaat.

Bij scenario 1 spelen Hoofdklasse Dames 36 holes, Heren 36 holes Standaard, Dames Dinsdag 27-holes, Dames Senioren 27- en 18-holes, Heren Senioren 27- en 18-holes een normale competitie evenals Afdeling en C-Mixed 36- en 27 holes. Vanaf de 1e klasse van deze afdelingen en alle andere afdelingen speelt iedereen in 2021 18 holes.

Bij scenario 2, als clubhuizen en/of horeca gesloten zijn, spelen Hoofdklasse Dames 36 holes, Heren 36 holes Standaard, Dames Dinsdag 27-holes, Dames Senioren 27- en 18 holes, Heren Senioren 27- en 18 holes en Afdeling en C-Mixed 36- en 18 holes een ‘normale’ competitie. Inzet van deze competitie is het landskampioenschap. In alle overige Afdelingen en Klassen wordt geen competitie gespeeld.