In Golfclub
TEKST EN ARCHIEFFOTO’S HANS DE JONGH

Na maanden van voorbereiding werd op een gure, koude vrijdag in maart 2013 de eerste Mixed Friday wedstrijd gespeeld. Het Drontens Drupje dat toen voor de eerste keer werd uitgebaat diende letterlijk en figuurlijk als een opkikkertje. De kou, aangewakkerd door een stevige oostenwind, was om te snijden. Sinds die gedenkwaardige start hebben zich twee zaken roestvast verankerd aan het begrip Mixed Friday: naast het drupje is dat de altijd weer verrassend grote belangstelling.

Dat geldt niet alleen voor leden van onze club. In de loop der jaren hebben zich ook veel niet-leden laten verleiden om als introducee of greenfeespeler mee te doen aan Mixed Friday hetgeen juist de bedoeling was van de mensen uit wiens brein het idee van het fenomeen was ontsproten. Vooral golfers van buiten de residentie moesten kennis kunnen maken met zo’n fantastische evenement en de uitdagende baan die we hebben.

De nieuwe sponsor Firmseats die in 2023 aantrad stak Mixed Friday vorig jaar in een nieuw jasje: bij de Texas Scramble wedstrijden moest alles nog meer draaien om verbinding, samenwerking en plezier beleven. De twee-banenwedstrijden werden geherïntroduceerd, de wedstrijden werden opnieuw aangekleed met een smaakvol hapje en dito drankje, er was weer koffie met koek bij de inschrijving aan de wedstrijdtafel en na afloop was er alle ruimte om met z’n allen lekker te blijven eten.

Vrijdag 19 april is het zover! Dan wordt de eerste Mixed Friday van 2024 weer gespeeld waarvoor de organiserende wedstrijdcommissie alles uit de kast haalt om er een succes van te maken. Het gaat dit keer om een zogenaamde twee-banenwedstrijd. Er worden dan negen holes op de baan van de Golfresidentie, de GRD en negen holes op de baan van de Openbare Golfclub, de OGD, gespeeld. Wie belangstelling heeft kan zich tot woensdagavond 17 april inschrijven.

Voor het diner wordt dit jaar telkens een wisselend hoofdgerechtenbuffet gereserveerd voor € 18,50 per persoon. Het hoofdgerecht bestaat uit vlees, vis of kipsaté, aardappelgarnituur, warme groente en salades. Desgewenst is er ook een vegetarisch hoofdgerecht beschikbaar en wordt rekening gehouden met diëten en/of allergieën die overigens tijdig aan de keuken van De Vier Seizoenen moeten worden doorgegeven.

Wie wil blijven eten moet dat uiterlijk tot twee dagen voor de wedstrijd per e-mail laten weten aan mixedfriday@golfresidentie.nl