In Golfclub

Maurits Hafkenscheid

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Maurits Hafkenscheid is de beoogd opvolger van vertrekkend penningmeester Kees Broek. Maurits wordt door het bestuur van de golfclub in de komende algemene ledenvergadering formeel voor die functie voorgedragen. Hij is ict’er van beroep. Daarnaast is hij penningmeester van een andere sportclub waar hij ook lid van is.

Maurits Hafkenscheid meldde zich tijdens de digitale voorjaarsvergadering aan als lid van de kascontrolecommissie. Tijdens het gesprek dat daarna met de zittende bestuursleden werd gevoerd, kwam ook de vacature van penningmeester ter sprake. “Ik dacht toen als niemand van de 750 leden die de club telt opstaat, moet ik het maar doen”.

Maurits woont sinds een jaar op de Golfresidentie. In een interview met Maartje Bertelink vertelde hij in het digitale clubmagazine Fore Seasons dat het wonen hier ‘net een sprookje is’. Met partner en zoon woonde hij in Almere-Buiten toen de behoefte ontstond om op zoek te gaan naar een rustiger woonomgeving.

“Iedere keer als ik het park oprijd word ik gelukkig”, vertelde de beoogd penningmeester toen. Op een door hem op Facebook geplaatste post waarin hij een speelmaatje zocht die hem in de baan wegwijs wilde maken ontving hij tot zijn vreugde destijds een groot aantal hartverwarmende reacties.