In Golfclub

Loek Suijs, met zijn onafscheidelijke Roosje

DOOR HANS DE JONGH | FOTO FAMILIEALBUM

In zijn woning aan de Winter 73 is, in bijzijn van zijn dierbaren, afgelopen dinsdag Loek Suijs overleden. Loek is 81 jaar geworden. Hij wordt zaterdag gecremeerd. Daaraan voorafgaand is er gelegenheid om afscheid van hem te nemen tijdens de rit van zijn woning naar de rotonde. Bij ‘het bankje van Loek’ worden dan herinneringen aan hem opgehaald.

Loek was een innemende persoonlijkheid die door zijn echtgenote en zonen in het overlijdensbericht als ‘een vrolijke rasoptimist’ wordt omschreven. Vanwege zijn slopende ziekte kon hij de afgelopen jaren niet meer meespelen met de seniorenwedstrijden waar hij zich tot dan met grote regelmaat liet zien. De golfsport was hem dierbaar; hij behoorde tot de eerste leden van onze vereniging.

Loek heeft lange tijd met echtgenote Ellen en hun beider zonen Koen en Roemer in het buitenland gewoond. Hij verbleef met name in Chili en Nieuw-Zeeland waar Loek de triticale, een graansoort die is ontstaan uit rogge en tarwe, verder veredelde. Wie ooit met Loek een baan liep, zal zich herinneren hoe enthousiast hij daarover kon vertellen.

Bij gelegenheid van zijn 80ste verjaardag schonk Loek de Vereniging van Eigenaren van de Golfresidentie een houten zitbankje. Dat bankje, bij de rotonde en met zicht op de holes 1 en 10, kreeg al gauw zijn naam en Loek was er ook vaak, samen met zijn hondje Roosje, te vinden. Loek en Roosje waren onafscheidelijk. De tragiek wil dat Roosje vorige week overleed.

Het afscheid van Loek is zaterdagmiddag om half twee. Op dat tijdstip worden genodigden en belangstellenden bij de ingang van zijn woning ontvangen. Gezamenlijk lopen zij met Loek naar ‘zijn bankje’ om afscheid te nemen. Vandaar wordt zijn lichaam naar het crematorium gebracht. Familie en genodigden gaan dan naar het clubhuis om herinneringen op te halen en een drankje te drinken. Het clubhuis is daarom van half 2 tot half 5 voor anderen gesloten.