In Golfclub
TEKST EN ARCHIEFFOTO HANS DE JONGH

Aan de vijfde editie van het H&M IT matchplay kampioenschap kunnen dit jaar voor het eerst ook leden van de Openbare Golfclub Dronten meedoen. De samenwerking tussen beide golfclubs, waardoor wellicht een groter deelnemersveld ontstaat, heeft tot gevolg dat de wedstrijden ook op de baan van de OGD kunnen worden gespeeld. Wie zijn partij op de baan van de OGD wil spelen, moet wel een starttijd afspreken.

De wedstrijden worden gespeeld tussen half mei en half september. De grote finale is op zondag 16 september. Er komen poules van maximaal acht deelnemers voor dames en heren. Er komen geen aparte poules voor senioren. Een speciale categorie is er wel voor de jeugd van minimaal 11 tot maximaal 21 jaar. De indelingen vinden plaats op basis van persoonlijke handicap.

Deelnemers kunnen zich inschrijven via de wedstrijdkalender van de Golfresidentie onder de datum van 16 september. Inschrijven is mogelijk tot 30 april. Daarna wordt door de wedstrijdleiding de poule-indeling bekend gemaakt. Het aantal deelnemers is gemaximaliseerd op 80. Dit aantal houdt verband met de shotgun start op de finaledag.

FOTO

Paul van der Hulst was vorig jaar de winnaar van het H&M IT matchplay kampioenschap.