In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

Marijke Prins wordt de nieuwe clubconsul voor de stichting Handicart. Mary-Ann Berns wordt haar plaatsvervangster. Marijke Prins was een aantal jaren geleden ook nauw betrokken bij het werk voor de stichting. Haar overleden echtgenoot Dick Prins was toen consul. Marijke en Mary-Ann volgen Sander van Rijn op. Die heeft laten weten dat hij er tot zijn spijt mee moet stoppen.

De stichting Handicart vervult een belangrijke functie in de mobiliteit van veel mindervalide golfers. De consul dient als aanspreekpunt tussen golfclub en stichting. Onze golfclub beschikt over één handicart van de stichting. Het reserveren daarvan loopt via De Vier Seizoenen. De stichting heeft landelijk in totaal 780 handicarts beschikbaar.

Om de exploitatie ervan financieel mogelijk te maken ontvangt de stichting, naast de eigen bijdragen van de pashouders, donaties, giften, legaten en schenkingen. Elk jaar organiseert de golfclub van de Golfresidentie een wedstrijd waarvan de opbrengst bestemd is voor het werk van de stichting. Die wedstrijd wordt ook dit jaar weer op Hemelvaartsdag gespeeld.