In Golfclub

Marco Oussoren, nieuwe single-handicapper

TEKST EN ARCHIEFFOTO HANS DE JONGH

Met een exact handicap van 10.1 heeft Marco Oussoren zich vandaag tijdens de wekelijkse seniorenwedstrijd tot single-handicapper gepromoveerd. Hij scoorde maar liefst 43 Stablefordpunten (“werkelijk alles ging goed”) en won daarmee niet alleen op een glorieuze manier de wedstrijd maar zag ook zijn handicap spectaculair dalen naar 8.7. Dat leverde hem voor het eerst de status van single-handicapper op. 

Marco vond dat hij daar in het bijzonder twee mensen voor moest bedanken. In de eerste plaats zijn vrouw Loes die een moeilijk jaar achter de rug heeft maar voor hem niettemin een grote steun bleef en de onlangs overleden Bertus den Haan. Bertus gaf Marco al in een vroeg stadium het vertrouwen dat hij over de kwaliteiten beschikte om op een hoog niveau te kunnen golfen. “Toen ik voor het eerst met Bertus de baan inging, sprak hij voor mij de toen profetische woorden Jij wordt nog een keer single-handicapper”.

“Ik zat er natuurlijk ook al een tijdje tegenaan, maar het blijft verrassend om het te worden”, erkende hij. Een wedstrijd winnen met 43 Stablefordpunten is overigens geen unicum maar komt binnen onze vereniging niet veel vaker voor dan een handvol keren per jaar. “Ik raakte in een soort flow, alles lukte. De ene na de andere par, inclusief een birdie”.  Van de 42 deelnemers aan de seniorenwedstrijd verbeterden vijf hun handicap en speelden er maar liefst 16 in de buffer. Er werd een CBA gemeten van 0.