In Golfclub

Marco Oussoren (midden) wordt geflankeerd door links Kwai Man die derde werd en rechts Math Geelen die tweede werd bij de wintercompetitie.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Marco Oussoren is met terugwerkende kracht als winnaar van de wintercompetitie 2019/2020 gehuldigd. Dat gebeurde na afloop van de tweede ronde van het clubkampioenschap strokeplay voor senioren. Vanwege de lockdown moest de wintercompetitie begin maart abrupt worden afgebroken. Er waren op dat moment zes van de tien geplande wedstrijden gespeeld. 

Volgens de spelregels is diegene winnaar die uit tweederde van de gespeelde wedstrijden de meeste Stablefordpunten in de wacht sleept. Met 72 punten stond Marco veruit op kop. Hij werd op afstand gevolgd door Math Geelen die met 63 punten tweede werd. Kwai Man bezette met 60 punten de derde plaats. Feike Greidanus viel met 59 punten net buiten de prijzen.

De wintercompetitie wordt georganiseerd door de seniorencommissie en ging dit keer voor het eerst over 9 holes. In totaal werd er door zestig dames en heren aan deelgenomen. De competitie werd, behalve door de coronacrisis, in het begin ook geplaagd door afgelastingen vanwege overvloedige regenval.