In Golfclub
TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Maartje Bertelink is de eerste winnaar geworden van de nieuwe Wintercompetitie. Met een verschil van twee punten liet ze Jan Haasnoot achter zich. Marco Oussoren werd derde. De nieuwe Wintercompetitie is een initiatief van enkele wedstrijdcommissies en werd opgezet om het gat tussen het einde van de reguliere wedstrijden en de start van het nieuwe golfseizoen te overbruggen.

In de meerrondecompetitie ging het uiteindelijk om vier van de zes gespeelde wedstrijden. Vanwege het slechte weer kon een aantal geplande wedstrijden niet doorgaan. Er werd Texas Scramble gespeeld; voor een individuele ranking kregen alle deelnemers van een winnende flight het binnengehaalde aantal punten als Stablefordpunten op hun persoonlijke saldo bijgeschreven.

Marijke Prins kondigde aan dat de Wintercompetitie ook volgend jaar op de kalender komt. Zij was tevreden over de belangstelling en het verloop van de wedstrijden. In totaal deden er zo’n vijftig leden aan mee. Zuyver Juwelier sponsorde de competitie nadat de echtparenwedstrijd die de juwelier altijd sponsorde eind vorig jaar niet kon doorgaan.

De uitslag van de overall wedstrijd: 1) Maartje Bertelink 175 ptn, 2) Jan Haasnoot 173 pnt, 3) Marco Oussoren 169 ptn, 4) Peter Beerlage 168 pnt, 5) Johan van der Kamp 167 pnt, 6) George Gerritsen 161 pnt, 7) Marijke Prins 160 pnt, 8) Karel Theunissen 153 pnt en 9) Janny Huiberts 149 pnt. De dagprijs werd met 53 punten gewonnen door de flight van Mark Visch met Kwai Man en Gerda Dijkman.

FOTO

Maartje Bertelink wint de eerste editie van de nieuwe Wintercompetitie. Zij neemt de prijs in ontvangst uit handen van George Gerritsen.