In Golfclub
TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Wie langs de holes 3 en 17 rijdt en de grote hoeveelheid kaphout ziet liggen, zal ongetwijfeld aan een boswachterij denken waar ieder jaar op deze manier het hout wordt verzameld. In het geval van de Golfresidentie gaat het om bomen van vooral de holes 4, 14, 15 en 16 die aan het einde van vorig jaar preventief zijn omgehaald.

Pas nu de conditie van de baan het toelaat dat transportmiddelen er weer in kunnen, kan het hout worden opgehaald om het op één plaats te verzamelen. De boomstammen zijn in een handzaam formaat gezaagd; de takken van de bomen daarentegen worden versnipperd en rechtstreeks afgevoerd.

Bewoners van de Golfresidentie die in het bezit zijn van een open haard en zich voor de volgende winter nu al willen verzekeren van voldoende stookhout mogen net zoveel hout meenemen als zij willen, zo heeft de parkmanager laten weten.

Op de website van de Vereniging van Eigenaren schrijft Rick van den Beuken: “We hebben de afgelopen periode heel veel bomen omgezaagd. Dit hout ligt momenteel in de berm van de holes 3 en 17. U kunt zoveel hout meenemen als u wilt”.

FOTO

Het kaphout langs de holes 3 en 17 doet denken aan een boswachterij waar ieder jaar wel hout op deze manier wordt verzameld.