In Golfclub

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Het klussenteam van de golfclub heeft de poster met de Super 7 Stretch oefeningen die golffysiotherapeut Hans Driesman samen met zijn collega Herman van Someren heeft ontwikkeld, bevestigd op het infobord bij hole 1. De poster is ook terug te vinden op de drivingrange.

Op dezelfde plaats bij de eerste hole hing tot voor enige tijd terug een soortgelijke wandplaat. Die was op zeker moment verdwenen. Nadat bleek dat binnen de golfclub niemand wist waar die was gebleven is aan beide golffysiotherapeuten van Centrum Fysiotherapie gevraagd een nieuwe serie opwarmoefeningen te ontwikkelen.

De oefeningen zijn ook ondergebracht in een QR-code die onderaan de poster is afgedrukt. De poster werd kortgeleden aangeboden aan de voorzitter van de golfclub. Een grote groep golfers ontving bij die gelegenheid de oefeningen op een handzaam formaat dat aan een golftas kan worden bevestigd.

Nut en noodzaak van de poster werden kort na het ophangen ervan al zichtbaar. De eerste golfers die passeerden lieten zich door de stretch oefeningen onmiddellijk inspireren en onderstreepten daarmee het belang ervan. “Het komt je spelniveau zeker ten goede als je de tijd neemt om voor de start je spieren op te warmen”, verzekert Hans Driesman.