In Golfclub

TEKST HANS DE JONGH | FOTO FERRY WOBMA

De werkzaamheden in de baan aan de eerste lus die zijn uitgevoerd door een speciale ploeg van SBA Golf & Groen hebben zich zodanig voortvarend ontwikkeld dat alle holes vanaf zaterdag 8 juni weer speelbaar zijn, zij het met nog enkele beperkingen. Daardoor zijn de holes 1 tot en met 9 voorlopig niet qualifying. De tweede lus is dat wel.

De afslagplaatsen van de holes 6, 7 en 8 zijn opnieuw afgevlakt en van nieuwe graszoden voorzien. Om die reden zijn de teemarkers op deze holes aan het begin van de fairways geplaatst. Hoe lang dat duurt is in sterke mate afhankelijk van de weersomstandigheden. Die beperking geldt niet meer voor hole 5. Daar staan de teemarkers intussen weer op hun oude plaats.

Op hole 7 is de voormalige gemeenschappelijke afslagplaats die enige tijd in gebruik was weer in ere hersteld. Dat duurt totdat de graszoden op de oorspronkelijke afslagplaatsen zich voldoende hebben gehecht. De nieuw aangelegde waterpartij die tegen de foregreen van hole 7 is gepositioneerd en de baan uitdagender gaat maken, krijgt gedurende die periode de status van GUR.

Ook op hole 8 blijft er voorlopig één afslagplaats die aan het begin van de fairway ligt. De reconstructie van de afslagplaatsen op de holes 6 en 8 past in een meerjarig programma van de baaneigenaar, de Vereniging van Eigenaren, om alle afslagplaatsen in de baan te updaten als dat noodzakelijk zou zijn.

De zandplateaus die voor het herstelwerk van de hoogspanningskabels door netbeheerder TenneT werden gecreëerd zijn de afgelopen week verwijderd en intussen ingezaaid. Ook hier geldt voorlopig de status GUR voor deze gebieden op de holes 5, 6 en 7. Bovendien is op hole 7 een proefstuk aangelegd voor een nieuw buggypad. De toplaag ervoor volgt later.