In Golfclub

 

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

De 26-jarige Jon Douma (hcp 6.6) uit Swifterbant, nog net geen twee maanden lid van onze golfclub, is zondag de nieuwe clubkampioen matchplay geworden. In de finaleronde van het vier wedstrijden durende kampioenschap, verwees hij rivaal en speelmaatje Jari Noordhof gedecideerd naar de tweede plek door met 6-5 op hole 13 een eind te maken aan een verbeten strijd. Nochtans kende ook Jon zijn probleemronde. De derde wedstrijd leverde hem vooral teleurstelling op. Hij wist het tij echter op tijd te keren en nam later op het terras op glorieuze wijze de vele gelukwensen in ontvangst.

Het clubkampioenschap matchplay, altijd een van de hoogtepunten uit het verenigingsjaar van de golfclub, was bijna gesneuveld vanwege de coronamaatregelen maar dankzij initiatieven van enkele enthousiaste leden alsnog op de kalender geplaatst. Totaal 28 heren, die allemaal een voorronde hadden gespeeld, gingen zaterdag en zondag de strijd met elkaar aan, waarbij vanmiddag uiteindelijk een winnaars- en verliezersronde werd gespeeld. De initiatieven om ook voldoende dames op de been te krijgen faalden. Ook enkele voorgaande jaren lukte dat niet.

Voorzitter Jan Haasnoot had bij de prijsuitreiking vooral lovende woorden voor de initiatiefnemers maar hij had ook een chapeau voor de deelnemers. “Het is een ontzettend leuk concept zoals we dat nu hebben opgepakt”, stelde Bas Wierda mede namens zijn mede-organisator Mark Visch vast, door ook een echte verliezersronde te organiseren. Dat willen we de komende jaren zeker voortzetten We luisteren daarbij graag naar mensen die nog goeie adviezen, tips en trucs hebben”, liet Bas weten. De verliezersronde werd gewonnen door Paul van Oeffelen, tweede werd Peter Stams en derde Michael van der Velde.

De winnaarspoule werd, zoals gezegd, gewonnen door Jon Douma. In de laatste wedstrijdronde nam hij al snel afstand van zijn opponent. Op hole 13 maakte een schitterende put (foto midden links) aan alle onzekerheid een einde. Met nog vijf holes te gaan en zes punten voorsprong gaf hij Jari Noordhof het nakijken. Peter Blom werd derde. Hij finishte na een sudden death over de holes 1 en 2 waardoor Ed Visch van het podium tuimelde en vierde werd. Ook Bas Wierda en Mark Visch moesten twee holes extra lopen om hun onderlinge strijd te beslechten.