In Golfclub
TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Vele tientallen schoolkinderen komen de komende drie maanden op de Golfresidentie kennis maken met de golfsport. Afgelopen zondag meldde zich de eerste groep in het kader van het project (S)Cool Sport. Dat biedt kinderen de mogelijkheid om met verschillende soorten sporten in de gemeente Dronten in contact te komen.

Het project is een initiatief van het bureau Sport van de gemeente Dronten. Het is bedoeld voor kinderen van de basisschoolgroepen 3 tot en met 8. In het kader van de actie Kom in beweging en maak kennis met (S)Cool Sport in Dronten kunnen zij zich kosteloos opgeven voor maximaal twee kennismakingscursussen.

Golfprofessional Bastiaan Haasnoot heeft zich aangemeld voor deze activiteit met het doel om zoveel mogelijk schoolkinderen enthousiast te maken voor de golfsport. Veel kinderen gaven te kennen dat zij wel eens meer wilden weten van het golfspel. In een speels programmaatje gaat Bastiaan dan met ze aan de slag. De jeugd ervoer dat als een aangename kennismaking.

De kinderen konden kiezen uit een groot aantal sporten zoals atletiek, basketbal, dans en zang, fitness, gymnastiek, golf, handbal, hockey, jazz streetdance, judo, klassiek ballet, korfbal, moderne dans, padel, schaatsen, skiën, streetdance, streetjazz, tennis, turnen, voetbal, volleybal, voltige en zeilen.

Het gemeentelijk initiatief sluit naadloos aan bij de plannen van de jeugdcommissie van de Golfresidentie om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met de golfsport. De meekomende ouders krijgen ook een kennismakingsprogramma aangeboden. Dat gebeurt onder regie van Jan Haasnoot.

FOTO

Op een speelse manier begeleidt golfpro Bastiaan Haasnoot schoolkinderen naar de primaire beginselen van het golfspel