In Golfclub

 

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Van de twee golfprofessionals van de Golfresidentie die deelnamen aan de eerste editie van de Monday Tour van 2018, Bastiaan Haasnoot en Tom Mulder, is alleen de eerste in de top-5 geëindigd. Tom Mulder, die in opleiding is voor pro, eindigde op een verdienstelijke elfde plaats in een deelnemersveld van 21 teaching pro’s.

De Monday Tour is een competitie van vooral teaching pro’s. Dit jaar worden er zestien van deze wedstrijden gespeeld, waarvan zes in België. De eerste wedstrijd werd op de baan van de Golfresidentie gehouden. Dat gebeurde zes jaar geleden ook. Aan de Monday Tour ligt voor de winnaar een (zeer bescheiden) geldprijs in het verschiet.

De professionals waren over het algemeen best te spreken over de baan. De greenkeepers hadden er ook alles aan gedaan om voor een goed speelbare conditie te zorgen. Dat werd vrijdag ook al opgemerkt  toen de eerste Mixed Friday wedstrijd van dit jaar werd gespeeld. Gastspelers complimenteerden toen publiekelijk de greenkeepers.

De Monday Tour zou oorspronkelijk een week eerder worden gespeeld maar werd vanwege het slechte weer uitgesteld. Dit keer dreigde de mist heel even roet in het eten te gooien. Toen om half elf de eerste flight de baan in moest, werd de mist dunner en het zicht steeds beter. Daarop werd besloten om toch op tijd te starten.

Het zat zowel Bastiaan Haasnoot als Tom Mulder niet mee bij de afslag op de eerste hole. In beide gevallen moest een boom ter linkerzijde van de baan voor redding zorgen. De ballen gingen daardoor net niet Out of Bounds maar belandden in de rough.

FOTO

Bastiaan Haasnoot (l) en Tom Mulder spelen een thuiswedstrijd in de eerste editie van de Monday Tour 2018.