In Clubhuis, Golfclub, VvE

Gerben de Kievit (tweede van rechts) met vrienden aan de slag om het openhaardhout te klieven.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Hoofdgreenkeeper Gerben de Kievit doet dit jaar samen met zijn echtgenote en een tien man sterke vriendengroep mee aan de spectaculaire Alpe d’HuZes. Gerben wil zes keer de uit de Tour de France bekende berg met de mythische uitstraling bedwingen. Zijn vrouw probeert lopend de top te bereiken. Doel is geld in te zamelen voor onderzoek naar en verbetering van kwaliteit van leven van mensen met kanker. 

In het kader daarvan is Gerben begonnen met de verkoop van gekliefd openhaardhout en via een verkooppunt in het clubhuis van golfballetjes. De vriendengroep met wie Gerben en zijn vrouw meedoen aan dit sportieve evenement kwam vandaag in actie om een grote hoeveelheid hout te klieven. Wie openhaardhout wil en daarmee het goede doel wil steunen kan hem een mailtje sturen of bellen met 06-54665212.

Onder het motto Opgeven is geen optie beklimmen donderdag 6 juni 5000 mensen fietsend, hardlopend of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez. Het evenement is onderdeel van een koersweek die wordt gekenmerkt door een grote saamhorigheid. Daarin is kanker voor iedereen bespreekbaar. Alpe d’HuZes vindt voor de veertiende keer plaats. Tot heden is 162 miljoen euro opgehaald. De teller voor dit jaar staat op bijna vier miljoen.

Alpe d’Huez telt maar liefst 21 haarspeldbochten. De berg heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 8.1. Hij geldt elk jaar weer als een scherprechter in de Tour de France. De alp wordt ook wel de Hollandse Berg genoemd. Nederlandse renners waren er in het verleden zeer succesvol. Van de 27 aankomsten werden er acht door hen gewonnen. Hennie Kuiper, Joop Zoetemelk en Peter Winnen slaagden daar zelfs twee keer in.