In Golfclub

Jan Schenk, Wim Runneboom en Han Meijeren laten zich de Hollandse Nieuwe zichtbaar welgevallen.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

De Hollandse Nieuwe mag dan mondjesmaat het land binnenkomen, voor haringhandelaar Ras uit Dronten was dat geen reden om zijn toegezegde sponsoring voor de seniorencompetitie niet na te komen. De deelnemers aan de wedstrijd genoten zichtbaar van het zeebanket. De kwantiteit mag dan tegenvallen, de kwaliteit daarentegen werd door de tientallen experts op het terras van clubhuis De Vier Seizoenen als uitstekend omschreven.

De bijna feestelijke haringparty werd voorafgegaan door de achtste ronde van de seniorencompetitie die onder ideale weersomstandigheden werd gespeeld maar geen extreme uitslagen opleverde. Slechts twee spelers slaagden erin hun handicap (licht) te verbeteren. De uitslag werd niet gecorrigeerd door een CBA. Het aantal deelnemers aan de wedstrijd dat in de buffer speelde daarentegen was met een tiental wel relatief hoog.

De beste score werd geleverd door Kampenaar Mient Krol die met 37 Stablefordpunten van de baan kwam, gevolgd door Ineke van Rijn met 35 en Dick Keijzer met 34. Dick Keijzer was daarbij de beste van vijf spelers die met 34 punten de finish bereikten. Dick liet op de laatste zes holes het hoogste aantal punten noteren. Bij de 9-holeswedstrijd was het Arthur Vos die over de beste papieren beschikte. Hij had een score van maar liefst 20 punten.