In Golfclub

Nieuwbakken weekendcommissielid Hans Verhoog (hcp 18.9) heeft woensdagavond zijn entree in de inloopcompetitie gemaakt met het slaan van een eagle. Dat gebeurde op hole 6. Zijn derde slag verdween uit het zicht van hem en zijn flightgenoten. Gevreesd werd dat de bal in de bunker was verdwenen. Toen bleek dat die daar niet lag maar ook niet op de green, inspecteerde Hans zekerheidshalve de hole.

Eagles tijdens de inloopcompetitie zijn opvallend genoeg uiterst zeldzaam. Twee jaar geleden werd er voor het laatst een geslagen. Het was Ferry Wobma die in april 2019 zijn bal na drie slagen in het putje van hole 18 zag verdwijnen. Paul van der Hulst van de inloopcommissie reikte Hans Verhoog later de eagle-trofee uit.

Het was alweer de zevende inloopwedstrijd van dit jaar. Er deden dit keer 28 man aan mee. Hans Verhoog trok ook de wedstrijd naar zich toe. Met in totaal 22 Stablefordpunten over negen holes pakte hij ook de eerste plaats. Het parrenklassement wordt aangevoerd door Andries Visser. Hij sloeg er tot nu toe 20. Andries gaat, samen met Aart Lijs, ook aan de leiding in het birdieklassement.