In Golfclub

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

De wedstrijd om de Gerard de Vries Trofee heeft een recordbedrag van € 1536 opgeleverd. Dat geld is bestemd voor de Stichting Handicart. Marijke Prins, de nieuwe clubconsul van de stichting, nam de cheque dankbaar in ontvangst. Aanvankelijk ging men uit van een bedrag van € 1296.

De wedstrijd zelf werd gewonnen door Silvia Hoohenkerk en Robbert Springer. Zij noteerden voor de Greensome Strokeplay wedstrijd 70 slagen netto. Natasja Hoegee en Robin van Schaik werden met 71 slagen netto tweede en Lenny en Cees de Bruin derde. Ook zij kwamen tot 71 slagen netto.

Op Hemelvaartsdag wordt jaarlijks om de Gerard de Vries Trofee gespeeld. Daar doen uitsluitend (gelegenheids)paren aan mee. Met 88 deelnemers scoorde deze wedstrijd ook op dit punt hoog. De echtgenote van de inmiddels overleden Gerard de Vries, Coby, kwam de wisseltrofee opnieuw zelf uitreiken. “Maar nu voor het laatst”, lachte ze.

Winnaars Silvia Hoohenkerk en Robbert Springer wonnen ook de prijs die Green-Rider.nl beschikbaar had gesteld. Van het bedrijf van Peter Beerlage en Jan Haasnoot mogen zij 18 holes spelen met gebruikmaking van een golfscooter. Voor de tweede-prijswinnaars waren er paraplu’s van de Stichting Handicart en voor de derde-prijswinnaars een tweetal sleutelhangers.

Door een rekenfout bij het bepalen van de uitslag werden aanvankelijk verkeerde winnaars aangewezen. De wedstrijdcommissie baalde, maar herstelde de uitslag kort na de prijsuitreiking.