In Golfclub

   

   

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Zo’n tachtig grootvaders, die lid zijn van Old Grand Dad (OGD), hebben vandaag op de Golfresidentie meegedaan aan de regionale finale. Daarbij werden bijzonder hoge scores genoteerd. De OGD is een internationale beweging die zijn oorsprong vindt in Amerika en als doel heeft iets te doen voor gehandicapte jeugdige medeburgers. Daarvoor worden jaarlijks tienduizenden euro’s aan goede doelen in ons land besteed.

De Golfresidentie kent een groeiend aantal leden van de OGD-beweging. Guus Krens treedt op als plaatselijke consul en behartigt de lokale belangen van de club. Mede door zijn inzet heeft de landelijke Old Grand Dad beweging de Golfresidentie een aantal jaren geleden onderscheiden met de titel Vrind van de OGD. Daarmee wordt aangegeven dat de Drontense golfclub een belangrijke steunpilaar van de beweging is.

De grootvaders die met de regionale competitie meespeelden en uit veel hoeken van het land naar Dronten waren gekomen, hadden eerder in het seizoen deelgenomen aan een plaatselijke competitie. Die was voor wat Dronten betreft geïntegreerd in de seniorencompetitie. Hans Verhoog, Kwai Man, Feike Greidanus en Leo Acda genoten daarom het voorrecht mee te mogen spelen met de regionale competitie waarvan er landelijk acht worden gehouden.

Voor de regionale wedstrijd was een compleet dagprogramma samengesteld dat om half twaalf begon met een ontvangst in het clubhuis. Om 13.00 uur startte de shotgunwedstrijd; in de baan werden de deelnemers nog getrakteerd op drinken en een verrassing. Voor alle deelnemers was er tenslotte een uiterst gezellige barbecue waar uitbaatster Mireille van der Velden en haar crew veel eer mee inlegden.

Er werd uitzonderlijk goed gescoord. Negen deelnemers plaatsten zich voor de finale op 25 augustus op Crossmoor. Dat zijn op de eerste plaats Henk Bruis (Batouwe) met 49 pnt, 2 Leo Acda (Golfresidentie) 47 pnt, 3 Arnold Bergenhenegouwen (Veldzijde) 44 ptn, 4 Hille de Graaf (De Goyer) 44 pnt, 5 Herpert Trouw (Veldzijde) 42 pnt., 6 August van Garderen (Zeewolde) 41 pnt, 7 Douwe Pals (Anderstein) 41 pnt, 8 Jan Willem Dijckmeester (Hilversumsche) 41 pnt en 9 Harry Donderwinkel (Zeewolde) 41 pnt.

De ‘beste golfer’ (= bruto beste score; zonder handicapverrekening) ging naar Cees van der Weert van Amelisweerd met 40 Stablefordpunten. Hij speelde met een baanhandicap van 17.

FOTO’S Vier sfeerbeelden van deelnemende flights aan de regionale competitie van de Old Grand Dad organisatie.