In Golfclub

DOOR HANS DE JONGH

Niet alleen de golfers maar ook de greenkeepers zijn maar wat blij dat het verbod om te mogen golfen is opgeheven. Miste de golfer zijn mogelijkheid om een baan te lopen, de greenkeepers ervoeren in die nare weken een gemis aan genoegdoening. “Je mist de commentaren van de golfers en de complimenten van de mensen voor wie we het doen”, vertellen ze in een paginagroot verhaal in de nieuwe Fore.

“Gelukkig”, aldus een van hen, “waren de wandelpaden wel open. We zagen tenminste nog mensen met wie we af en toe een praatje konden maken. We leerden ook veel andere mensen kennen die we normaal gesproken niet op de baan tegenkomen. Ook van hen kregen we complimenten over hoe mooi het er allemaal uitzag en dat deed ons natuurlijk ook goed”.

In de Fore ook een uitgebreide beschouwing over de ingrijpende veranderingen in de bestuurssamenstelling van de golfclub. In de komende najaarsvergadering moet meer dan de helft van het zeven koppige bestuur worden vervangen. Verder een interview met Maartje Bertelink die het na twintig jaar vrijwilligerswerk genoeg vindt en met ‘pensioen’ gaat. “Ik vind het mooi geweest zo”, schreef ze aan haar collega wedstrijdleiders.

Ook is er een portret van Theo Verhoeven die tot de coryfeeën van de golfclub kan worden gerekend. Theo heeft vooral veel voor de club gedaan als lid en/of voorzitter van de regel- en handicapcommissie. Columnist Andy Houtkamp vindt het reserveren van starttijden uitstekend en golffysiotherapeut Hans Driesman legt uit wat hielspoor is en wat je ertegen kunt doen.

Jan Haasnoot beschouwt het clubleven vanuit het perspectief van het voorzitterschap, er staat een tweede aflevering in het digitale clubmagazine over Overwinteren in het zuiden van Europa dat ondanks de belemmeringen door de corona pandemie gewoon doorgaat en de golfschool van de Golfresidentie heeft een eigen YouTube kanaal geopend. En natuurlijk is er het recept van Peter Zandvliet, dit keer voor een heerlijke Paratha. De Fore verschijnt donderdag.