In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

De Golfresidentie doet volgend jaar met twee teams meer mee aan de competitie van de NGF dan dit jaar. Er hebben zich 69 spelers voor aangemeld. Daarmee kunnen negen teams worden geformeerd, heeft competitie-coördinator Ed Visch laten weten. De toename van het aantal teams is voor een groot deel te danken aan 19 nieuwe leden. De golfclub groeit en dat is ook te merken aan de stijgende interesse voor de NGF-competitie, aldus Ed Visch. De verwachting is dat rond de 7e december de poule-indeling bekend wordt.

Er komt opnieuw een herenteam 36 holes dat op zondag speelt. Daarin zitten Mark Visch (captain), Jari Noordhof, Erwin Hammer, Andries Visser, Ferry Sijtsma en Barend-Jan Kroese. Er zijn daarnaast op zondag ook twee herenteams 27 holes. In het team van captain Bas Maatman zitten Michael Schouten, Rob van Dijk, Peter Stams, Herman Nijhoff, Jan de Vries, Jeroen van Vliet, Marcel Vonk en Roel Tets (reserve). In het andere team zitten Ed Visch (captain), Gerard Bosman, Bert Wierda, Eric van der Velden, Karel Theunissen en Piet Geraets. Jan Haasnoot, Martin Eenschoten en Aart Lijs zijn hier reservespelers.

In het zondag damesteam 27 holes met Mariska van der Hulst als captain spelen Tineke Visch, Ilse van Dissel, Annely Theunissen, Mariëlle Geraets en Francis Balk. Marja Kosterman en Monique van Rijn zijn reserves. Het damesteam 27 holes dat op dinsdag meedoet bestaat uit captain Angeline van Seventer, Janny Huiberts, Karin de Rooij, Joke van Gent, Carla Veenstra, Do Veldman, Josien Groenewegen en Nellie Huisman. Het seniorenteam dames 18 holes op donderdag wordt aangevoerd door Hilly Knottnerus. Yvonne van Someren, Ching Man, Corrie Herweijer, Alma van Wilgenburg, Ellen van Hof, Marijke Prins en Monique Woltjer zijn haar teamgenoten.

Tenslotte zijn er nog drie herenteams die op vrijdag spelen. Dat is in de eerste plaats het team Heren senioren 27 holes met captain Feike Greidanus. In zijn team zitten Paul van der Hulst, George Gerritsen, Piet van der Sar, Harbert Knottnerus, Jelle van Veen en reservist Piet Riedstra. Arie den Ouden is captain van het tweede 27-holesteam. Daarin zitten Math Geelen, Harry Agricola, Fred Broek, Ruud Mutters en Thijs Oppelaar. Het 18-holesteam vrijdag senioren wordt geleid door Jackie van den Bos. In zijn team zitten Hans de Jongh, Herman van Oostrum, Ed Stokvis, Harry van Arendonk, Adam Barendrecht, Willy Dickman en Jan Mijnders.