In Golfclub
TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

De viering van het vierde lustrum van de golfclub wordt feestelijk afgesloten met een buffet. Dat heeft de lustrumcommissie laten weten. Alle leden hebben daar intussen een uitnodiging voor ontvangen. Het afsluitende feest in het clubhuis is op zaterdag 9 december. Dat is de datum waarop 20 jaar geleden de oprichtingsacte passeerde.

Hoogtepunt van het buffet wordt de overhandiging van het ingezamelde geld aan de Stichting Vrienden van Tarpania’s Hoeve. Tijdens de lustrumwedstrijden is een aantal keer geld ingezameld voor dit goede doel. Op de Tarpania’s Hoeve in Swifterbant wordt aan zeer ernstig zieke kinderen gelegenheid geboden om met hun familie in een ontspannen omgeving even tot rust te komen.

Tarpania’s Hoeve exploiteert twee vakantiehuizen voor dit doel waarvoor het geen subsidies ontvangt. Alle kosten worden gedekt door vrijwillige bijdragen die via allerhande acties bij de Stichting Vrienden van Tarpania’s Hoeve binnen komen. Het geld dat door onze golfclub is ingezameld wordt aangewend voor de aanschaf van voornamelijk nieuw speelmateriaal.

De lustrumcommissie, bestaande uit voorzitter Dick Prins en de leden Ilse van Dissel, Cees de Bruin, Bertus den Haan, Hans de Jongh en Bas Wierda, heeft nu een buffet georganiseerd van drie gangen. De kosten ervan bedragen €25 per persoon. Ook een deel van dit geld wordt bestemd voor het goede doel. Over de hoogte van het opgehaalde bedrag wil de commissie niets kwijt. “Dat wordt een echte verrassing”, aldus Dick Prins.

FOTO

Het lustrumfeest ging in mei van start met een wedstrijd waaraan bijna honderd leden deelnamen.