In Golfclub

De cover van de nieuwe Fore Seasons

TEKST HANS DE JONGH

In de nieuwe editie van de Fore Seasons is er uitgebreid aandacht voor het duistere verleden van de Gouden Kikker. De Gouden Kikker werd dit jaar voor de twintigste keer uitgereikt. Oorspronkelijk markeerde de kwaker een 1-aprilgrap. Later kreeg hij de functie die het nu nog steeds vervult, namelijk het tastbare bewijs van waardering door leden voor leden. De tweede editie van de Fore van dit jaar verschijnt vrijdag.

Er staat opnieuw een aantal wetenswaardige artikelen in. Zo is er een interview met Robbert Springer, een van de nieuwe leden die de golfclub de afgelopen maanden heeft mogen verwelkomen en spreekt de redactie met de opvolger van Bastiaan Haasnoot, Jean-Maurice van Ham. De nieuwe golfpro is begin juni toegevoegd aan de golfschool Dronten. Zijn roem was hem al vooruit gegaan en ook de nieuwe pro zelf heeft hoge verwachtingen van zijn nieuwe job.

Als 24 augustus hun zeiljacht Fruit de Mer afmeert in Schokkerhaven komt voor Anne-Mieke en Gerrit Weijers een eind aan hun wereldreis. Die heeft dan tien jaar geduurd. Het tweetal ziet ernaar uit om weer dagelijks te gaan golfen. Ze zijn van plan om geen lange reizen meer te maken maar beloven niet dat ze er zo af en toe nog even tussenuit gaan. Na vijf werelddelen en 53 landen te hebben bezocht moet het ‘normale’ leven weer hernomen worden.

Daarnaast belicht Hans Driesman, gespecialiseerd golffysiotherapeut weer veel voorkomende golfblessures en hoe je die kunt voorkomen, is er veel aandacht voor de acties ten behoeve van het Hospice in Dronten waarmee de golfclub haar sociale gezicht laat zien en is er het afscheid van Bastiaan Haasnoot die zijn baan bij ons heeft ingeruild voor een baan bij de golfclub Havelte in Drenthe.

De nieuwe Fore wordt gecompleteerd met de columns van Heer Optimus met zijn De Praet van Maet, de beschouwing van voorzitter George Gerritsen en een aantal zeer lezenswaardige nieuwsberichten waaronder die van kaasboer De Lang in winkelcentrum Suydersee die golfballetjes inruilt voor flesjes wijn. Wie tenslotte liefhebber is van mosselen kan nu al watertandend genieten van een wel heel erg lekker recept dat wordt opgediend door onze culinair medewerker Esther Koolstra.