In Golfclub

De winnaars van de kersenwedstrijd met vlnr Herman Nijhoff, Tineke van den Enden, Ineke van Rijn, Kwai Man en Paul van Rijn.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Kersenteler Marco van Daele van het gelijknamige fruitbedrijf aan de Van der Hamlaan heeft de winnaars van de traditionele Stokkenbonuswedstrijd getrakteerd op vers geplukte kersen uit eigen kwekerij en daarvan afgeleide artikelen. Met zijn prijzen verraste Van Daele de tientallen deelnemers aan de wedstrijd die zelf mochten bepalen met hoeveel clubs zij de baan ingingen. Hoe minder clubs hoe meer punten er te behalen waren.

Dat dat niet altijd tot succes leidde ondervond een van de vrouwelijke deelnemers die er als enige voor gekozen had om met slechts één club de baan in te gaan. Zij verkeerde in de stellige overtuiging dat de twaalf extra slagen die daarvoor als bonus werden toegekend op doeltreffende manier konden worden verzilverd. Ook een playinghandicap van maar liefst 51, mede als gevolg van de drie stokken waarvoor werd gekozen, leidde niet tot een verrassend resultaat.

Bij een Stokkenbonuswedstrijd lijkt de verleiding om met weinig stokken de baan in te gaan het te winnen van de realiteit. De extra slagen die door de wedstrijdcommissie worden toegekend compenseren niet in alle gevallen het gemis van bepaalde clubs waarmee gewoonlijk een doeltreffende slag gemaakt kan worden, zo werd door veel spelers ervaren.

Voor wie dat zeker niet gold waren Ineke en Paul van Rijn die zowel de eerste als de tweede prijs in de wacht sleepten en waar het de komende dagen goed kersen eten is. Ineke had met haar playinghandicap van 41 een dito aantal Stablefordpunten binnen gehaald en manlief Paul met een phcp van 34 bemachtigde met 39 punten de tweede plaats. De laatste had voor twee stokken gekozen, zijn wederhelft voor drie.

Kwai Man nam de derde prijs mee naar huis. Hij had een score van 38 punten, speelde met een phcp van 24 en met drie stokken. De vierde prijs ging naar Herman Nijhoff. Hij speelde eveneens met drie stokken en haalde 38 Stablefordpunten binnen. Buiten de prijzen viel Jan Mijnders die ook 38 Stablefordpunten haalde maar op de laatste negen net tekort kwam. Tineke van den Enden won bij de 9-holers. Zij scoorde 16 punten en speelde met drie stokken.