In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH | ARCHIEFFOTO

De damescommissie is in haar geheel opgestapt nadat enkele dagen eerder voorzitter Tineke Visch haar functie al had neergelegd. Het lijkt erop dat de dames solidair zijn met hun vertrokken voorzitter maar in de ontslagbrief aan het bestuur wordt daar met geen woord over gerept. Er staat alleen in dat de dames per direct hun taak neerleggen.  

Mogelijk heeft de stap van de dames te maken met beslissingen van het bestuur waarin zij zich niet kunnen vinden. Het eenzijdig schrappen van een aantal door de wedstrijdcommissie benoemde kwalificatiewedstrijden voor de Solheim Cup wegens door het bestuur veronderstelde ongelijkheid was in elk geval voor de voorzitter van de damescommissie een van de redenen om te vertrekken.

De wedstrijdcommissie was unaniem in haar oordeel dat het bestuur daarmee op de stoel van de commissie was gaan zitten. Ook in andere gevallen zou het bestuur eigenmachtig zijn opgetreden. Voor de voorzitter van de damescommissie was het de druppel die de emmer deed overlopen. Zij vond dat onacceptabel en kondigde een dag later haar vertrek aan.

Het bestuur heeft laten weten dat het niet eerder dan volgende week zal reageren op de ontstane situatie.

FOTO

De organisatie van een Vriendinnendag is een vertrouwd onderdeel van het werk van de damescommissie.