In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH | INFOGRAFIC NGF

De dames die in de hoofdklasse spelen hebben hun tweede competitiewedstrijd weliswaar met 1-17 stevig verloren, maar dat ene winstpuntje van Iris Wierda kan weleens van cruciaal belang zijn voor de uiteindelijke einduitslag. Doordat het Drentsche damesteam na twee gespeelde wedstrijden nog geen enkel winstpuntje op haar saldo heeft kunnen bijschrijven, beschikt Dronten over betere overlevingskansen.

De dames die in de hoofdklasse spelen hadden zondag tegen Zeewolde ook niet op een overwinning gerekend. “De tegenstanders waren op alle fronten een maatje te groot voor ons en deze verliespartij hadden we danook ingecalculeerd”, aldus teamcaptain Mariska van der Hulst. Met nog twee wedstrijden te gaan neemt Dronten nu een hoopgevende middenpositie in het klassement in.

Dronten 3 Heren dat in de 5e klasse uitkomt was het enige team van de Golfresidentie dat dit weekeinde een wedstrijd won. De heren speelden op de baan van de Nieuwegeinse tegen Heelsum 7 en wisten die wedstrijd overtuigend te winnen met 11-7. Uit de dubbels werden 2 punten meegenomen en uit de singels werden er 11 aan het saldo toegevoegd.

De andere teams van de Golfresidentie hadden geen al te best competitieweekeinde. Dames 2 dat in de 2e klasse uitkomt speelde op de fraaie baan van de Edese tegen Het Rijk van Nijmegen en werd met 15-3 afgeserveerd. Heren 1 dat in de 3e klasse speelt en in Zeewolde Heelsum 2 ontmoette hield het verlies met 10-8 nog beperkt. Het andere herenteam, Dronten 2 dat in de 4e klasse uitkomt en bij Dorhout Mees speelde tegen Sint Nyk, moest genoegen met een verlies van 7-11. Heren senioren speelden niet.