In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH | FOTO NGF

Op voorstel van de NGF heeft de seniorencommissie samen met golfprofessional Bastiaan Haasnoot en golffysiotherapeut Hans Driesman een programma samengesteld van tien trainingen om de conditie in deze winterperiode op peil te houden of zelfs te verbeteren. Daarmee wordt vrijdag 19 januari gestart. De kosten zijn, met een maximum bijdrage van € 75 all in, extra laag gehouden.

De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie is een belangrijke promotor en actief initiator van een doeltreffend seniorenbeleid. De NGF maakt er zich al jaren sterk voor om speciaal voor deze groep traningsprogramma’s te ontwikkelen met het doel om het plezier in de golfsport, de conditie en de fitheid te versterken.

De seniorencommissie vond Bastiaan Haasnoot en Hans Driesman bereid zo’n programma uit te voeren waarin zoveel mogelijk speeltechnische onderwerpen aan de orde komen. Begonnen wordt met een screening door de golffysiotherapeut in de praktijkruimte van Centrum Fysiotherapie Dronten, in locatie De Schans aan de Bolder 26.

Vervolgens komen speciaal op senioren gerichte zaken aan de orde als de full swing, wordt er een swinganalyse gemaakt op de drivingrange en worden alle technisch relevante aspecten van vooral het kleinere werk beoefend, zoals een par 3 test, pitchen en bunkerslagen, chippen en putten en is er aandacht voor het thema course management. Verder komen ook de thema’s routine en mentaal aan de orde.

Alle trainingen afzonderlijk duren in totaal elk één uur; groepen bestaan uit maximaal 10 personen. Aan de swinganalyse kunnen vijf personen per uur meedoen. Inschrijven kan uitsluitend via de website van de golfclub. Daarvoor is onder de maand januari een fictieve wedstrijd aangemaakt. De indeling vindt plaats in samenspraak met de beide pro’s.

FOTO

Senioren in actie op de golfbaan.