In Golfclub
TEKST EN ARCHIEFFOTO HANS DE JONGH

In haar woning aan de Golfresidentie is in de nacht van dinsdag op woensdag volkomen onverwacht Marga Bentum overleden. Marga, die vanaf de oprichting van de golfclub zeer nauw betrokken is geweest bij het reilen en zeilen ervan, is 71 jaar oud geworden. 

Voorzitter Cees de Bruin reageerde geschokt op het plotselinge overlijden. “Vanaf het begin heeft zij zich, samen met haar al eerder overleden echtgenoot Jan, geweldig ingespannen voor de vereniging en heel positief bijgedragen aan de ontwikkeling ervan. Ze is hier in 1996 komen wonen en vanaf de eerste dag bij de club betrokken geraakt”.

Marga Bentum was vooral voor beginnende wedstrijdleiders een steun en toeverlaat. Als lid van de weekeindcommissie was zij nauw betrokken bij de organisatie van de clubkampioenschappen en gewone wedstrijden die in het weekeinde werden gehouden. Bovendien regelde zij ook veel zaken op de achtergrond.

Daarnaast was zij sinds jaar en dag samen met Paul van der Hulst de stuwende kracht achter de wekelijkse inloopcompetitie. Bij de finalewedstrijd van het afgelopen jaar verwoordde winnares Angela Mulder nog haar grote waardering voor de inzet van Marga Bentum. “Het is niet niks als iemand zoveel vrije tijd in de club investeert”, complimenteerde zij haar.

De uitvaart zal plaatsvinden op woensdag, 10 januari om 13.00 uur in het uitvaartcentrum Ölandhorst in Lelystad. De familie van Marga heeft laten weten dat een ieder die haar een warm hart toedroeg van harte welkom is om daar afscheid van haar te nemen.