In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

De NGF-competitie is voor de Golfresidentie stroef van start gegaan. Alleen het herenteam Dronten 2 dat 27 holes speelt slaagde erin met een overwinning naar huis te keren. Twee andere teams die aan de competitie begonnen, moesten met lede ogen toezien hoe de tegenstander de punten naar zich toetrok. Eén team deelde de punten en het andere team dat ook op zondag speelt, was gastheer en kwam nog niet zelf in actie.

Heren Dronten 2, het winnende team met captain Jan Haasnoot dat in actie kwam tegen Hooge Graven, won met 11-7. Bij de Foursomes legden Henk Nieuwenhuizen en Jan Haasnoot beslag op twee kostbare punten. Hetzelfde deden Carl Mulder en René Vos. Bij de singles waren Henk Nieuwenhuizen, Carl Mulder en Ad Veringa ieder ook goed voor twee punten en René Vos voor één.

Heren 1 dat 27 holes speelt met captain Bas Maatman kwam uit tegen Veldzijde en deelde met een eindstand van 9-9 gebroederlijk de punten. Zeven partijen werden op hole 18 beslist, er waren vijf gelijke spelen en een gelijk aantal werd gehalved.

Het Damesteam dat in de Hoofdklasse speelt en tegen Lochem uitkwam, bleef op 7-11 steken. De duo’s Kosterman/Visch en Van Dissel/Herweijer haalden uit de Greensomes elk twee punten binnen. Bij de singles wist alleen Ilse van Dissel de volle buit te scoren en was er één punt voor Mariska van der Hulst.