In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

De voorjaarscompetitie van de NGF is gecanceld, de drivingrange is op slot, De Vier Seizoenen gesloten, de baan blijft open voor leden en er rijden geen marshals. Dat zijn voor onze vereniging de gevolgen van de nieuwe maatregelen die de regering zondagmiddag afkondigde in de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus. 

De maatregel van de NGF om de competitie 2020 te cancelen kwam niet onverwacht; de NGF had al laten weten dat het steeds moeilijker werd om in het doorgaan ervan te blijven geloven.

De baan van de Golfresidentie blijft vooralsnog uitsluitend open voor de eigen leden. Hospitality- en greenfeespelers zijn er in elk geval tot maandag 6 april niet welkom.

De drivingrange gaat met ingang van maandag wel dicht, evenals de baan van de Openbare Golfclub Dronten. De Golfschool Dronten annuleert alle golflessen. “De gezondheid gaat boven alles”, meldt Guido Oomkens in een bericht.

Zondagavond sloten exploitanten Maria en Peter Zandvliet al de deuren van grand-café De Vier Seizoenen, in navolging van de nieuwe richtlijnen van het ministerie van volksgezondheid.  Sanitaire voorzieningen zijn niet meer toegankelijk. Maria en Peter zullen wel de bezorging van maaltijden voortzetten en het keuzemenu uitbreiden.

De nieuwe maatregelen van de overheid gaan verder dan eerdere beslissingen. Ook de einddatum is aangepast. Waar er eerst sprake van was dat die tot en met 31 maart duurde, gaat men er nu van uit dat die voorlopig tot maandag 6 april duren.