In Golfclub

Bastiaan Haasnoot bij de Beat the pro bij de finale van Mixed Friday in 2019.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Bastiaan Haasnoot heeft zijn eerste overwinning als golfprofessional te pakken. Dat gebeurde maandag tijdens de Monday Tour die op de Keppelse werd gespeeld. Hij liep de baan daar in 68 slagen, drie onder par. Bastiaan, die nog altijd de Golfresidentie als zijn homecourse heeft, is golfprofessional bij de golfclub Havelte.

Bastiaan voert nu de ranglijst van 73 golfprofessionals aan. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen voordat de winnaar van de competitie bekend is. De strijd lijkt te gaan tussen Bastiaan en Sven Maurits. Maurits ontbrak maandag in het Gelderse Hoog Keppel. Hij nam deel aan het Nederlands Kampioenschap dat hij met -12 won.

De Monday Tour ging twee maanden geleden van start op de Gelpenberg. Vanwege zijn tweede plek in de eerste ronde ontving Bastiaan toen een wildcard voor de Golf Pro Tour. Die wordt gezien als een opstap naar de Europese Tour. Op sociale media wordt Bastiaan intussen uitgebreid gefeliciteerd met zijn eerste overwinning.