In Golfclub

Geslaagd voor baanpermissie; vlag met drivers in top

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Mies van Marion en Ger Hoven, respectievelijk 78 en 79 jaar jong, hebben baanpermissie gekregen. De twee, die sinds september vorig jaar op de Golfresidentie wonen, popelen van ongeduld om de baan in te mogen. Ger had ooit bij familie in de Verenigde Staten enkele golfclinics gehad maar Mies kwam zonder enige kennis van het spel op de Golfresidentie wonen toen ze besloten om golflessen te nemen.

Nadat ze amper een half jaar geleden begonnen met theorielessen en van golfprofessional Bastiaan Haasnoot de basistechnieken van het golfspel leerden, ontvingen ze dinsdag hun baanpermissie. In lijn met de scholieren die hun boekentas met de nationale driekleur in top hijsen als ze een schoolexamen met goed gevolg hebben afgelegd, besloot het tweetal om de vlag met twee drivers te hijsen ten teken dat ze voor hun golfdiploma zijn geslaagd.

Mies van Marion en Ger Hoven hebben het ondanks hun leeftijd drukker dan ooit. Ze hebben ook een sportieve achtergrond. Op hun 50ste leerden ze nog skiën en bijna dagelijks trekken ze een baantje in hun eigen, nieuwe zwembad. “We zijn dan wel wat ouder, maar nog fanatiek genoeg om sportief bezig te zijn”, aldus de twee in een interview begin dit jaar met ons clubmagazine.

De aanvraag voor het lidmaatschap van de golfclub is ingediend. Het wachten is op de bagtags. Over hun bedoelingen in de baan laten ze geen twijfel bestaan. “We willen spelen om te winnen”, zeggen ze met een knipoog.