In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH | FOTO AVROTROS

Er zijn acht downloadversies beschikbaar van de nieuwe wedstrijdkalender. Dat is een meer dan in voorgaande jaren. Met deze versies kan de complete kalender voor 2018 worden gedownload op verschillende smartphones en tablets, of specifieke onderdelen ervan zoals de damescompetitie, de seniorencompetitie, de inloopcompetitie, de Profile competitie en het weekeindeprogramma.

Met het beschikbaar stellen van de acht versies in pdf-, ics en csv-formaten komt de club tegemoet aan de wens van veel leden die de kalender graag op hun mobiel willen hebben. De downloadprogramma’s, gemaakt door Paul van der Hulst,  voorzien ook in de lacune die een aantal jaren terug ontstond, toen de gedrukte, traditionele versie van de kalender verdween.

Er zijn aparte bestanden voor door IOS bestuurde apparaten en voor smartphones en tablets die onder andere applicaties draaien. Bovendien is er een pdf-bestand beschikbaar om de hele wedstrijdkalender te downloaden en/of te printen. Het is daarbij van belang te weten dat alle downloads statisch zijn. De binnengehaalde bestanden worden gedurende het jaar niet ge-updated; voor de meest actuele versie is het daarom goed de site te raadplegen.

Voor leden die met Apple werken zijn de betreffende bestanden onderaan deze pagina te vinden. Het gaat daarbij om vijf verschillende kalender-onderdelen: 1) de volledige kalender, 2) de dameswedstrijden, 3) de inloop op woensdagavond, 4) de seniorenkalender, 5) het weekeinde-programma en een apart onderdeel van het weekeindeprogramma te weten de Profile-competitie. Voorts is er een CSV-bestand met alleen een komma als scheidingsteken en een CSV-bestand met een kommapunt als scheidingsteken (meestal voor Windows-Outlook).

Beide bestanden zijn identiek. Alleen het scheidingsteken is anders. Dit komt omdat het scheidingsteken op een Windows pc kan verschillen. Als men niet de hele kalender wil inlezen, kan men met Excel nog diverse selecties op bijvoorbeeld de weekdagnaam van de inhoud uitvoeren. Alle bestanden zijn te vinden op deze speciale downloadpagina.