In Golfclub

Nieuwe Golfster en Golfer van de Maand, Ellen van Hoff en Arnoud Fontein

TEKST HANS DE JONGH | FOTO’S MARK VISCH

Aart Lijs heeft tijdens de HypotheekNet Maandbeker van zondag zijn eerste eagle geslagen. Dat gebeurde op hole 5. Arnoud Fontein en Ellen van Hoff werden tijdens deze wedstrijd Golfer en Golfster van de maand. Aan deze voorlaatste Maandbeker van dit jaar deden maar liefst 44 spelers mee.

Aart Lijs kreeg uit handen van de kersverse wedstrijdleider Mark Visch bij de prijsuitreiking een eagle trofee uitgereikt. “Een bijzondere ervaring”, beoordeelde Aart zijn eagle. Hij moest 135 meter slaan om de par 4 hole van 310 meter in twee keer te voltooien en koos daarvoor een ijzer 7. “Het was geen lekkere slag”, vindt hij, “de bal bleef te laag maar rolde wel in het putje”.

Aart had een bliksemstart. Op de eerste hole noteerde hij een birdie, de tweede een bogey, de derde weer een birdie, de vierde een par en de vijfde zijn allereerste eagle. Hij is intussen hard op weg om single handicapper te worden. Zijn 69 slagen netto waren goed voor 39 Stablefordpunten. Daardoor zakt zijn hcp van 10.8 naar 10.2.

Ook Golfer van de Maand Arnoud Fontein deed goede zaken met zijn score van 67 slagen netto. Die leverden hem 41 Stablefordpunten op. Arnouds hcp zakt van 14.2 naar 12.9. Golfster van de Maand Ellen van Hoff had een score van 75 slagen netto. Zij haalde 33 Stablefordpunten binnen waardoor haar hcp van 16.3 gelijk blijft.