In Golfclub
TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Aart Lijs gaat in het klassement van de lagere handicappers met 181 punten onbedreigd aan de leiding in de strijd om de William’s Trofee. Bij de hogere handicappers ligt Feike Greidanus (162 pnt) op kop. Diens positie wordt echter nog altijd bedreigd door Johan van der Kamp. Van der Kamp haalde tot nu toe weliswaar ‘slechts’ 149 punten binnen maar verkeert in de riante positie dat hij nog een slecht gespeelde wedstrijd voor een beter resultaat kan inwisselen.

Het is voor het laatst dat om de William’s Trofee – en de daaraan gekoppelde riante prijzen die beschikbaar zijn gesteld door herenmodezaak William’s Fashion For Men – wordt gestreden. William van der Kolk van het modehuis heeft vorig jaar al laten weten dat hij na tien jaar zijn sponsoring wil verleggen naar een andere tak van sport. Hoewel de herencommissie en met haar het bestuur van de golfclub die stap uiteraard betreuren zijn ze William’s zeer erkentelijk voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de golfsport in Dronten.

In de competitie om de William’s Trofee gaat het om de beste resultaten uit vijf van de acht te spelen wedstrijden. Afgelopen zaterdag werd de zesde wedstrijd gespeeld. Die werd met 39 Stablefordpunten gewonnen door Bas Maatman bij de lagere handicappers en door John Burgmeijer met 37 Stablefordpunten bij de hogere hcp’ers. Danny de Busser sloeg tijdens deze wedstrijd maar liefst 5 birdies; Bas Maatman scoorde 10 parren.

Bij de lagere handicappers bezet Henk Nieuwenhuizen in het klassement de tweede plaats met 164 punten en staat René Vos op de derde plek met een gelijk aantal punten. Henk Nieuwenhuizen heeft in deze categorie tijdens de wedstrijd van 10 juni overigens het beste jaarresultaat weggezet door met 40 Stablefordpunten van de baan te komen. Bij de hogere hcp’ers staat Corné Dirven (150 ptn) op de tweede plek.

Het parrenklassement wordt ook aangevoerd door Aart Lijs. Hij heeft er 33 op z’n naam staan, Gerard Bosman heeft er 30 en Luuk Mulder sloeg er eveneens 30. Danny de Busser staat nummer 1 in het birdieklassement met 11 stuks. Bas Wierda volgt op de tweede plaats met 7 birdies en Sander van Rijn, die er 5 heeft, staat als derde op de lijst.

FOTO

William van der Kolk kondigde vorig jaar al het einde van zijn sponsoring aan.