In Golfclub

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Het aanbrengen van de toplaag op de foregreens voor de drainage van alle achttien holes gaat zo voorspoedig dat uitvoerder SBA Golf & Groen ervan uitgaat dat de klus eind deze week is geklaard. Het draineren van de foregreens heeft daarmee een week minder tijd in beslag genomen dan waarmee aanvankelijk rekening werd gehouden.

Met het werk werd maandag 1 juli begonnen door het aanbrengen van een horizontale afvoersleuf waarmee overtollig water kan worden afgevoerd naar de dichtstbijzijnde greppel die langs de baan loopt. Met de verticale toplagen wordt het water naar de afvoersleuf getransporteerd. Voor de topdrainage worden enkele centimeters diepe sleuven getrokken die gevuld worden met zogenoemd 0.2 zand.

Tijdens het draineren was de baan niet qualifying en moesten spelers er rekening mee houden dat twee wisselende holes met enige regelmaat niet speelbaar waren en moesten worden overgeslagen. Daarentegen pasten de speciale uitvoerders van SBA het werk aan als er wedstrijden waren die daardoor ongehinderd doorgang konden vinden.