In Golf Residentie Dronten, VvE

Overeenkomst grondruil met de Park Residentie in voorbereiding

Zoals met name bij bewoners die al langer op de Golf Residentie woonachtig zijn bekend is, behoren delen van de toegangsweg en rotonde alsmede de Golfresidentie richting Lente toe aan de Park Residentie. Een vreemde situatie die vanaf de aanleg van de Golf Residentie is ontstaan en te maken heeft met de wijze waarop de percelen zijn vastgesteld door het Kadaster. Ook in de overgang van hole 8 naar 9 is een vreemde punt in de Kadastertekening waardoor de doorgang niet over Golf Residentie grond verloopt. De bijdrage in de kosten voor het gebruik van ons riool door de PRD, het recht van het gebruik van de golf oefenfaciliteiten en het aantal speelrechten op de PRD zijn geregeld in een raamovereenkomst.

Deze raamovereenkomst (officiële naam Raamovereenkomst 2.0) is overeengekomen met de eigenaar van de PRD, Park Residentie BV en wordt vertegenwoordigt door Mourik BV aannemer. Dit document is voor VvE leden te lezen op het besloten deel bij aanvullende VvE documenten Raamovereenkomst.

Nieuw is dat de PRD voorstelt af te zien van haar bouwplannen op het Woldhekterrein en inclusief de daar aanwezige opstallen aanbiedt ter overname! 

Er is nu een voorstel gedaan door Park Residentie BV om tot een definitieve grondruil te komen. De commissaris beheer en onderhoud, Arie van der Graaf, zal daartoe namens het VvE bestuur in onderhandeling gaan met Mourik BV. PRD/Mourik verwacht in 2021/2022 het gehele plan PRD, inclusief het Woldhekterrein bouwklaar te kunnen hebben. In aanloop naar de ALV in mei zal de hiervoor speciaal bijeen te roepen werkgroep het VvE bestuur en de bewoners nader informeren en adviseren. Naast het bestuderen van het aanbod moeten ook talloze consequenties worden doorgerekend om het bestuur en de bewoners goed te informeren.