In Golf Residentie Dronten, VvE

De mannen van de werkgroep te water, Dirk de Haan en Math Geelen met hun hekwerk alles voor de verfraaiing van de natuur!

Dirk de Haan meldt: Al enige tijd bestond het idee om de waterpartijen op de Golf Residentie te verfraaien met waterlelies. De aanwezigheid van tamelijk grote graskarpers in de vijvers was een struikelblok. Gewoon waterlelies uitzetten zou uitlopen op een mislukking, omdat de karpers de planten naar beneden zouden trekken en zouden vernielen.

Bij navraag bleken door anderen al verschillende oplossingen te zijn uitgeprobeerd om de planten te beschermen. Uiteindelijk werd gekozen voor het aanbrengen van een vierkant hekwerk van 2,5 x 2,5 m van de bodem tot net boven het wateroppervlak, met daarbinnen bakken met waterlelies, zodanig dat de planten wortelen in een bak ca 80 cm onder het wateroppervlak. De karpers kunnen op deze manier niet bij de wortels. Een dergelijke oplossing is ook gebruikt bij het Kunstmuseum in Den Haag. Op 5 augustus werden de aangeschafte materialen en planten vervoerd naar de vijver aan het eind van de diagonaal, ofwel naar de waterpartij links van hole 4. Dirk de Haan en Math Geelen stapten rond half zeven ’s avonds het water in en kwamen dar pas anderhalf uur later weer uit. Een hele prestatie. Regelmatig zagen de andere leden van de werkgroep, die materiaal aanreikten en foto’s maakten, twee koppen onder water verdwijnen om de hekken onderaan aan elkaar te maken en de planten in een goed positie te krijgen. De vier hekwerken van elk ca 2,5 x 1,6 m werden vervoerd op plastic bakken, met Math zwemmend of lopend ervoor.

Het eindresultaat is momenteel een afgeperkt gebied in de vijver, met het hekwerk nog goed te zien boven het water. Het wachten is nu op het groeien van de waterlelies. Naar verwachting zal er na ca 2-3 weken iets groens verschijnen op het water. Even afwachten dus en laat ons weten als je iets ziet!