In VvE

STORINGEN POMPGEMAAL GOLFRESIDENTIE

Geachte bewoners,

 

Mijn naam is Sander Pluimers, assistent vestigingsmanager bij van der Velden Rioleringsbeheer. Zoals velen van u wellicht weten voeren wij in samenwerking met SBA Golf en Groen al meerdere jaren onderhoud en reparaties uit aan het rioolstelsel op de Golf Residentie te Dronten.

Helaas ondervinden wij regelmatig storingen aan het pompgemaal. Alle 450 woningen op de Golf Residentie zijn aangesloten op een riool stelsel dat in de rijbaan is gesitueerd. Regenwater en vuil water worden apart van elkaar opgevangen. Het vuilwater rioolstelsel eindigt in het pompgemaal en het regenwater stelsel gaat via een lange leiding naar de tocht. Het pompgemaal is gesitueerd aan de Golfresidentie, tussen de afslagen Zomer en Herfst. Het pompgemaal pompt het rioolwater weg via een persleiding . Deze persleiding is op zijn beurt weer aangesloten op een zuivering installatie. De pompen beginnen te draaien, we hebben er twee,  bij een bepaald waterniveau in de put.

De hoofdoorzaak van de storingen zijn diverse soorten textiel zoals poetsdoekjes, vochtige doekjes en vetophopingen die de pompen in het gemaal stil laten vallen of de pompen laten vast lopen.

Alle bewoners op de Golf Residentie delen mee in de kosten voor het onderhoud en voor het verhelpen van de storingen. Wanneer we er gezamenlijk meer  alert op zijn wat we wel en niet door  het toilet spoelen kunnen we de storing frequentie en dus de onderhoudskosten terug dringen.

Wat absoluut niet door het toilet of gootsteen mag:

  • Schoonmaakdoeken of andere doekjes van textiel
  • Vochtige toilet doekjes
  • Vetten
  • Frituurvet
  • Soep

 

Vaatdoekjes zitten vast in de pomp die daarvoor volledig uit elkaar moet!

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze zaken zijn aanleiding voor directe storingen.
Voor uw beeldvorming :  Alleen al in week 9 waren er 3 storingen!

Hierbij wil ik een ieder vriendelijk verzoeken rekening te houden met bovenstaande, zodat storingen en de bijbehorende kosten tot een minimum beperkt blijven.

Voor vragen en of tips kunt u contact opnemen met ondergetekende via :  0546-827077
Wij staan u graag te woord.

Met vriendelijke groet,

Sander Pluimers
Assistent vestigingsmanager

Van der Velden Riooltechniek