In Golf Residentie Dronten, VvE

Groeizaam voorjaar

Beste bewoners van de Golf Residentie Dronten,

Even een update van uw onderhoudsteam.

Na twee jaar van een droog en warm voorjaar hebben we dit jaar het tegenovergestelde gehad. Allereerst startte het voorjaar koud maar dat ging over in zeer groeizaam weer. Af en toe flinke buien afwisselend met warme nachten en dagen en de natuur komt tot leven. Het gras en daarbij ook het onkruid, hagen en beplanting brult zowaar de grond uit. Momenteel doen we ons uiterste best om dit allemaal de baas te blijven, maar helaas lukt dit niet op alle fronten.

Natuurrough en taluds

De natuurrough en de taluds grenzend aan de golfbaan worden ieder jaar door een onderaannemer gemaaid en geruimd. Nu wil het geval dat dit jaar onze onderaannemer op het laatste moment te kennen gaf dat deze het dit jaar door omstandigheden niet ging lukken om de werkzaamheden voor ons uit te voeren. Wij, als SBA Golf & Groen, hebben ons uiterste best gedaan om hier snel een oplossing voor te vinden. Uiteindelijk is dit gelukt maar we waren graag eerder gaan maaien. Momenteel zijn de werkzaamheden met betrekking tot het maaien en ruimen van de natuurrough en de taluds in volle gang. Naar verwachting zullen de werkzaamheden afgerond worden in week 26. We hopen dat u hier niet al te veel overlast van heeft ervaren.

Hagen en onderhoud beplantingsvakken

Ook de hagen en de beplantingsvakken op het park profiteren van het groeizame weer. Momenteel ziet het er op een aantal locaties niet zo uit zoals u van ons gewent bent. We hebben al meerdere rondes gemaakt dit jaar om het onkruid te lijf te gaan maar komen tot de conclusie dat het op plaatsen harder groeit als  onze schoffel het aankan. Ook hier zijn we hard aan het werk om een inhaalslag te maken om deze weer netjes en verzorgd te krijgen. Afgelopen maandag zijn we gestart met het knippen van de hagen en naar verwachting zullen we a.s. dinsdag 29 juni alle hagen weer op orde hebben. Voor de beplantingsvakken hebben we iets meer tijd nodig. Maar we hebben met de VvE afgesproken dat alles voor eind juli weer op orde is en blijft en dat gaat ook zeker lukken!

Hieronder dan een overzicht van de werkzaamheden welke in de maand juli  plaatsvinden.

Golfbaan;

  • De greens worden belucht volgens beluchtingsprogramma.
  • Alle regulieren maaiwerkzaamheden worden uitgevoerd.
  • Het maaien en ruimen van de natuurrough en taluds worden afgerond in week 26.
  • Alle bunkerranden worden geknipt en opgeruimd.

Woonwijk;

  • Alle hagen worden gesnoeid en opgeruimd.
  • De overhangende beplanting wordt gesnoeid en opgeruimd.
  • De bestrating wordt geveegd.
  • Onkruidbestrijding van de bestrating doormiddel van heetwatertechniek.
  • Beplantingsvakken worden geschoffeld en geharkt.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben kunt u altijd via mail of telefoon contact met me opnemen. Ook is er een mogelijkheid om vanaf 1 juli iedere 2 weken op  donderdag tussen 10 en 11 uur (even weken) op spreekuur te komen in de bestuurskamer van De 4 Seizoenen. Hier kunt u terecht voor alle vragen met betrekking tot onderhoud, verzoeken, advies of ideeën voor de Golf Residentie. Wij zijn u graag van Dienst!

 

Met vriendelijke groet,

Rick van den Beuken,  Parkmanager Golf Residentie Dronten                                                                                                                                                                                        SBA Golf&Groen