In Golf Residentie Dronten, VvE

Er wordt veel gebruikt gemaakt van de mogelijkheid om door de golfbaan te wandelen, dat zouden meer mensen moeten doen! Want dan kun je onder meer prachtig bloeiende prunus tegenkomen en met het blauw erachter levert dat fraaie beelden op. De GRD heeft zoveel moois te bieden!

Maar er is meer want er huist een bever in de tocht langs hole 14 te zien aan veel afgeknaagde boompjes en een plaatje van de vermoedelijke beverburcht. Daar is nu ook een wildcamera geplaatst en nu maar hopen dat de bever zich laat zien.

Er hangen veel spreeuwenkasten verspreid over de golfbaan. De spreeuwen zijn nuttig in het oppeuzelen van emelten die zich in het gras van de greens nestelen. Ze voeden zich met de wortels van het gras dat daardoor los komt te liggen, maar wanneer de spreeuwen hun best doen hebben we daar veel minder last van. Een volledig biologisch verantwoorde oplossing dus. Ieder jaar worden alle spreeuwenkasten geïnspecteerd en wanneer er een nieuwe kast wordt opgehangen krijgt die ook een nummer. Op de foto zien we Dirk de Haan, van de Natuur & Milieu werkgroep daarmee bezig terwijl Hans Kramps die in dezelfde werkgroep actief is, de foto maakt.

 

Foto’s Hans Kramps