In VvE
Foto’s Jan Essing en Hans de Jongh

Er werd vandaag in de 4 Seizoenen even stil gestaan bij een belangrijke waardering die de Golf Residentie heeft ontvangen voor de wijze waarop er voor het onderhoud van de golfbaan wordt omgegaan met natuurbeheer, waterhuishouding, energieverbruik, lucht- en bodemverontreiniging, en het minimaliseren van het gebruik van pesticiden en bestrijdingsmiddelen. 

Voor de uitreiking van deze onderscheiding kwam wethouder Ton van Amerongen, als Drontens wethouder van sport en duurzaamheid, per fiets naar ons toe om de prijs uit te reiken aan de VvE bestuursvoorzitter Paul van Rijn, maar in wezen aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt.

Er werd en wordt door alle greenkeepers hard aan gewerkt, en bovendien op een wijze die qua duurzaamheid en milieu eisen alle lof verdient. Ook de opdrachtgever de Vereniging van Eigenaren, dus alle bewoners en in hun naam Arie van der Graaf die als bestuurslid het onderhoud van de golfbaan in zijn portefeuille heeft, was in zijn nopjes met deze fraaie onderscheiding.

 

 

Het certificaat van de Golf Environment Organization is een internationaal erkende organisatie die wereldwijd golfbanen op duurzaam en milieu vriendelijk onderhoud beoordeelt. Waar een kleine golfgemeenschap terecht trots op mag zijn. Het krijgt zeker een plaats in ons clubhuis.

 

 

De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse “greenkeepers borrel” zijnde een gelegenheid om met de mensen van SBA Golf & Groen, die de golfers doorgaans uitsluitend tegenkomen op een maaimachine, een praatje te maken en gezamenlijk een glas te heffen op het resultaat van hun werk.

 

George Gerritsen, als gastheer voor de “greenkeepers borrel” benadrukte ook nog eens de wijze waarop alom onze golf baan wordt gewaardeerd. Op de website Leadingcourses geven spelers regelmatig hoge cijfers voor de conditie waarin onze golfbaan verkeert.

 

 

 

 

Ton van Amerongen op de gemeentefiets                                   terug naar het stadhuis.