In Golf Residentie Dronten, VvE

 

 

 

Vergadering 28 juli 2023

Van de bestuurstafel …..

De broedende kip is uitgebroed !

We hebben gesprekken gevoerd met een aantal mensen die hun lidmaatschap van de VVE hebben opgezegd. Dat waren goede gesprekken, er was geen sprake van ruzie of een geïrriteerde sfeer. We zijn het niet met elkaar eens als het gaat over zeggenschap VVE, mandeligheid en hoe om te gaan met niet mandelig eigendom.
Dat is, zoals al eerder gezegd, een ingewikkelde materie. Daar komt bij dat we met elkaar praten, maar dat de ex-leden niet één groep vormen. Dat houdt in dat als we afspraken maken, onbekend is of alle mensen binnen die groep van 23, die afspraken kunnen of willen respecteren.

Gezamenlijk zijn we tot de conclusie gekomen dat het moeilijk is om op die manier bindende afspraken te maken en ook dat het van belang is voor iedereen op de golfresidentie om over de verschillen een uitspraak te hebben. Het lijkt alle betrokkenen dan ook het beste de rechter om een uitspraak te vragen. We gaan na de zomervakantie opnieuw om de tafel om met elkaar te beschrijven op welke vragen we graag een antwoord willen. Wij zullen in de eerstkomende Algemene Ledenvergadering uw toestemming vragen om deze weg in te slaan.

Belangrijk om te realiseren: Er is tussen dit bestuur en de mensen die hun lidmaatschap hebben opgezegd geen ‘ruzie’ maar een verschil van inzicht. We  kunnen daar op een hele normale toon met elkaar over praten. We hebben nu samen geconcludeerd dat naar de rechter gaan de beste oplossing is.

Ik hoor om mij heen weer de nodige spookverhalen over het sluiten van de baan voor maanden (eind 2023) als de elektriciteitsleidingen rond hole 5,6, en 7 gerepareerd gaan worden. Nonsens en op weinig gebaseerd. Ja, de holes gaan dicht uit veiligheids- overwegingen en het duurt een aantal weken.

De beperkingen hebben met name betrekking op de holes 5 en 6. Van hole 7 was al bekend dat die uit het spel wordt genomen. Holes 5 en 6 blijven speelbaar als er geen technische mensen in de baan zijn. Is dat wel het geval dan moeten de holes aan de linkerzijde worden gepasseerd. Golfers die een kaart lopen kunnen dan een netto par noteren die 2 Stablefordpunten oplevert.

TenneT begint in week 50 met het werk. In week 48 wordt begonnen met de voorbereidingen voor de aanleg van een zandplateau en een bouwweg op hole 7 voor het transport van de machines.

Begin maart 2024 moet het werk worden opgeleverd. Het is nog onduidelijk of de baan dan in zijn geheel al speelbaar is.

We hebben op 9 juli de baan gesloten i.v.m. een waarschuwing code oranje / rood. Daar is behoorlijk wat kritiek op geleverd. Meest gehoord: we kunnen zelf wel beslissen of het gevaarlijk is of niet. Dat is, en zo simpel is het, NIET het geval.

Zie ook dit verhaal van de NGF: https://www.ngf.nl/caddie/baanmanagement/veiligheid-en-zorgplicht

Bij de storm Poly op 5 juli werden wegens gevaar van Zuid-Limburg tot Ens openbare gebeurtenissen afgelast.
We zijn als bestuur wettelijk aansprakelijk als we niet voldoen aan de zogenaamde zorgplicht. We nemen dit serieus en zullen bij een volgende keer niet twijfelen om eenzelfde besluit te nemen.

Nog twee wat kleinere zaken:

  • Er wordt geklaagd over hondenpoep en het feit dat het niet wordt opgeruimd. Kleine moeite om ons gewoon aan de regels / afspraken te houden. Het voorkomt een hoop ergernissen.
  • Het is vakantietijd en je moet je caravan of camper inpakken en reisklaar maken… Het irriteert als zo’n tweede huisje wekenlang op de oprit of parkeerplek staat. We hebben met elkaar afgesproken dat dit niet de bedoeling is (zie het Huishoudelijk Reglement).
    Binnen de gemeente Dronten geldt een verordening van een beperkt aantal dagen.

We zijn als bestuur niet van de dienst handhaving. Dus probeer met elkaar om zo min mogelijk gedoe te creëren door je aan de gemaakte afspraken te houden.
En mocht het even een keer niet anders kunnen, loop zelf even naar de buren en leg het uit!

Voor iedereen die nog weggaat: maak er een mooie zomervakantie van en geniet. Blijf je hier: lekker golfen en een drankje / hapje in de zon bij D4S is je meer dan gegund!

Groet,

Allard