In Golfclub
TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Zes teams van onze golfclub lopen zich warm voor de NGF-competitie. Voor de Golfresidentie is de start ervan op vrijdag 30 maart. Het seniorenteam komt dan als eerste in actie. Alle overige teams van onze club spelen zondag 8 april hun eerste competitiewedstrijd.

Daarbij zijn de ogen natuurlijk vooral gericht op het Dames 1 team dat voor het eerst in de Hoofdklasse uitkomt, het hoogste competitieniveau voor de dames in ons land. Het team dat in poule D201 speelt bestaat uit Mariska van der Hulst (captain), Mariëlle Geraets, Tineke Visch, Iris Wierda, Marja Kosterman, Ellen Bosman en Corrie Herweijer.

De dames spelen hun eerste wedstrijd tegen het eerste damesteam van De Drentsche. Andere teams die de Drontense dames in de competite tegenkomen zijn de Lochemse, De Pan en Zeewolde. De eerste wedstrijd wordt op de baan in Lochem gespeeld. Zondag 29 april spelen de teams in Dronten. Een week later, op zondag 6 mei, is in Zeewolde de finale.

Teamcaptain bij het tweede damesteam, dat in de tweede klasse 27 holes uitkomt in poule D213 is Ilse van Dissel. Tegenstanders van dit team zijn De Hooge Graven, de Edese, de Hattemse en het Rijk van Nijmegen. De eerste wedstrijd speelt Dronten tegen de Edese. De laatste wedstrijddag zijn deze dames vrij; zij ontvangen dan alle overige teams voor de finale op onze baan.

De drie herenteams worden achtereenvolgens aangevoerd door Bas Maatman voor Heren 1, 3e klasse 27 holes poule H226, Jan Haasnoot voor Heren 2, 4e klasse, poule H239 en Ed Visch voor Heren 3, 5e klasse 27 holes, poule H282. Heren 1 speelt de eerste wedstrijd tegen Anderstein; Heren 2 begint met een vrije dag en is dan gastheer van alle overige teams en Heren 3 ontmoet als eerste de Edese.

Wie speelt waar en wanneer? Voor een compleet overzicht van alle deelnemers en een duidelijk speelschema heeft competitie-coördinator Ed Visch dit overzichtelijke pdf-format gemaakt.

FOTO

Het eerste damesteam oefent op de drivingrange.