In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH | FOTO INTERNET

De wedstrijdkalender voor 2019 is vanaf nu in acht verschillende downloadformaten beschikbaar. Golfclubleden die een van die programma’s op zijn of haar mobiele toestel wil zetten kan hier een keuze maken. Beschikbaar zijn de totale wedstrijdkalender, het competitieprogramma van de senioren, van de dames, van de heren, voor de weekeinden en voor de inloop. Daarnaast is de kalender in een pdf-format en in een printbare versie beschikbaar. Wie de kalender in zijn Outlook-agenda zet, kan zelf voor een voorlopige of een definitieve keuze kiezen. Het cijfer 3 staat voor vrij, de 2 staat voor bezet.

Ferry Wobma, die als ict’er van de wedstrijdcommissie deel uitmaakt en al jaren achtereen de downloadprogramma’s samenstelt, maakte niet eerder zoveel varianten. Hij bedient daarmee wel een groot interessegebied onder de leden. Uit waarnemingen van andere jaren is gebleken dat veel leden een dankbaar gebruik maken van de extra voorziening. De programma’s waren ook nooit eerder zo vroeg beschikbaar. Gewoonlijk werd het downloadprogramma pas begin januari op de website gepubliceerd.

Bovendien kwam de wedstrijdcommissie pas vorige week rond met het invullen van de kalender voor volgend jaar. Daardoor zag het ernaar uit dat de downloads veel later beschikbaar zouden zijn maar door een snelle actie van Ferry Wobma lukte het hem om de programma’s nu al klaar te hebben.

De kalender zelf vertoont weinig wijzigingen ten opzichte van het vorig jaar. In april is de start van het merendeel van de gebruikelijke competitiewedstrijden. In die maand speelt zich ook de NGF-competitie af. De eerste Mixed Friday wedstrijd daarentegen is al op 22 maart. De Mixed wedstrijden zijn in een nieuw jasje gestoken. Een aantal ervan wordt zelfs op twee banen gespeeld. Behalve 9 holes op de baan van de Golfresidentie worden er dan ook 9 gelopen op de baan van de Openbare Golfclub Dronten.