In Golfclub

De winnaars van de inloopcompetitie 2021. Vlnr Jeroen van Vliet, Simon Rutte, Arno Rook, Jan Haasnoot en Aart Lijs.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Arno Rook heeft de inloopcompetitie van 2021 gewonnen met 198 Stablefordpunten. Hij bleef daarbij nipt Jan Haasnoot voor die de laatste wedstrijdronde nog een aanval deed op de leiderspositie maar met een slag minder toch genoegen moest nemen met een tweede plaats. Simon Rutte werd met 196 punten zeer eervol derde. 

Arno Rook ontving de Marga Bentum wisseltrofee. De trofee is vernoemd naar de vrouw die een groot aantal jaren samen met Paul van der Hulst de inloopcompetitie leidde. Peter Bentum sponsort de competitie, samen met Christian Voogt van Mitra Drankenspeciaalzaak in Dronten. De trofee werd in 2019 voor het laatst uitgereikt. Winnaar toen was Aart Lijs.

De parrencompetitie werd gewonnen door Jeroen van Vliet. Hij sloeg er totaal 60. Aart Lijs werd met 7 exemplaren birdiekampioen. In totaal werden 1021 parren geslagen en 65 birdies. Van de 24 geplande wedstrijden is er slechts één vervallen. Er werd tijdens de competitie 691 keer een 9 holes lus gelopen.

De prijsuitreiking vond plaats op het terras van het clubhuis tijdens een zwoele zomeravond. Gewoonlijk eindigt de inloopcompetitie op een herfstachtige dag. Nu werd het Indisch buffet op het terras genuttigd. De beide wedstrijdleiders, Mariska en Paul van der Hulst, kregen veel lof toegezwaaid van de deelnemers.

Tijdens de laatste wedstrijd werd, wellicht onder invloed van de goede condities in de baan, bovengemiddeld gescoord. Een aantal winnaars van de dagprijzen had 22 Stablefordpunten. Alleen Piet Geraets stak daar bovenuit. Hij wist 24 Stablefordpunten te vergaren.