In Golfclub

          

       

TEKST HANS DE JONGH

Vishandel Ras van Het Ruim heeft de deelnemers aan de seniorencompetitie getrakteerd op Hollandse Nieuwe. Tijdens de wekelijkse wedstrijd konden de senioren daardoor zelf de bijzondere kwaliteit van het zeebanket ervaren. De Hollandse Nieuwe wordt ook dit jaar weer alom geprezen vanwege zijn sublieme smaak en hoge vetgehalte. 

Vishandel Ras sponsort traditioneel elk jaar een wedstrijd van de senioren met Nieuwe Haring, terwijl Jack Hansen van Gall & Gall daaraan bijdraagt met een gesponsord glaasje korenwijn. Ook de greenkeepers worden hierbij nadrukkelijk betrokken; een geste die ook van die kant zeer op prijs wordt gesteld.

De wedstrijd zelf was niet alleen een feestje vanwege de sponsoring; ook de kwaliteit van de fairways en de fluwelen greens nodigden uit om een voortreffelijke prestatie neer te zetten. Dat lukte met name winnaar Theo Verhoeven die met 42 Stablefordpunten zijn wedstrijd van het jaar speelde. Zijn hcp van 17.6 daalde met maar liefst 1.8 punten. Ook anderen kwam met mooie scores binnen. Tweederde van de deelnemers lieten 30 of meer Stablefordpunten noteren.

Arthur Vos wist in deze wedstrijd, waarin 6 birdies en 80 parren werden geslagen, de tweede plaats naar zich toe te trekken met 39 Stablefordpunten. Cocky de Broekert, die als enige singlehandicapper (9.7) meespeelde, eiste de derde positie voor zich op. Zij scoorde 38 Stablefordpunten en zag haar handicap dalen naar 9.3.

In de meerrondewedstrijd gaat Kwai Man intussen nog steeds aan de leiding met 324 punten. Johan van der Kamp staat hier op de tweede plaats met 319 punten en Maartje Bertelink volgt als nummer 3 met 316 punten.

FOTO’S

Tijdens de competitiewedstrijd voor de senioren werden op hole 14 Hollandse Nieuwen uitgedeeld en was er voor de liefhebbers bovendien een glaasje korenwijn.