In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

Zowel bij de dames als bij de heren heeft de eerste ronde van het clubkampioenschap Strokeplay voor senioren serieuze kandidaten opgeleverd maar de race is nog niet gelopen. Donderdag 4 juli wordt de tweede en laatste ronde gespeeld. De uitslag van die wedstrijd kan voor veel titelkandidaten nog roet in het eten gooien.

De verschillen in de top-10 bij de heren en de eerste vijf bij de dames zijn marginaal. Dat betekent dat er volgende week nog van alles mogelijk is. Bij de heren gaan Andries Visser en Eric van der Velden met 82 bruto slagen aan de leiding; bij de dames is het Francis Balk die zich met 89 slagen van de beste uitgangspositie heeft verzekerd.

Aan het clubkampioenschap Strokeplay voor senioren deden 35 spelers mee. Parallel werd een 9-holes strokeplay wedstrijd gelopen door senioren dames en heren die gewonnen werd door Herman van Oostrum. Hij had 34 netto slagen nodig om de eerste lus te lopen. De warmte speelde met temperaturen van 28 graden een cruciale rol in de wedstrijden.